Behom podporme výskum rakoviny

19.06.2009 Prešov

Už zajtra zavíta jeden z najväčších charitatívnych projektov na Slovensku aj do Prešova.
V sobotu 20. júna 2009 o 15.00 hod. budú môcť športovci aj nešportovci z Prešova a okolia urobiť niečo pozitívne pre svoje zdravie a zároveň podporiť výskum rakoviny. V rámci TESCO Behu pre život stačí prejsť alebo prebehnúť štyri kilometre a podporíte svoje zdravie aj výskum onkologických ochorení. V čase konania akcie bude úplne uzavretá Hlavná ulica.

Celoslovenský charitatívny Beh pre život prebieha počas júna v 4 mestách Slovenska – začal 6. júna 2009 v Nitre, pokračuje 13. júna v Bratislave, 20. júna v Prešove a 27. júna vyvrcholí v Žiline. Prešovčanov v behu podporí aj populárny herec a moderátor Michal Hudák. Celé podujatie sa bude konať pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho. Beh pre život pre veľký záujem Slovákov už druhý rok organizujú spoločnosť Tesco a Nadácia Výskum rakoviny. Nadácia za vyzbierané peniaze zakúpi špičkový diagnostický prístroj pre Ústav experimentálnej onkológie SAV, ktorý dokáže vopred upozorniť na možný výskyt nádorového ochorenia. Vyzbieranú sumu spoločnosť Tesco navýši o 10 percent.

Behu sa môžu zúčastniť všetci bez rozdielu veku či fyzickej kondície, vrátane rodičov s malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť, alebo prejsť aj s kočíkom, či so štvornohým miláčikom. Štart a cieľ behu je o 15. hodine pri OD Tesco na Nám. legionárov v Prešove.

Pre všetkých návštevníkov bude pripravený bohatý sprievodný program, ochutnávky, športové hry a súťaže pre deti.
Aj tí, ktorí sa behu nezúčastnia, môžu do verejnej zbierky prispieť ľubovoľnou sumou. Štartovné Behu pre život v tomto roku bude minimálne 5 eur (150,63 Sk) pre dospelých od 18 do 65 rokov. Pre starších a mladších účastníkov to budú 2 eurá (60,25 Sk) a deti do 6 rokov môžu behať zdarma.
Celá výška štartovného, zisk z verejnej finančnej zbierky, z predaja tričiek, CD, športových batohov a šatiek, zo zaslaných darcovských SMS (DMS) a z darov ide na konto Nadácie Výskum rakoviny. Za vyzbierané peniaze z minuloročného Tesco Behu pre život 2008 vo výške 20 413 EUR (614 962 korún) kúpila nadácia Molekulárny farbiaci automat, ktorý pomáha slovenským vedcom napredovať vo výskume rakoviny na konkurencie schopnej úrovni.

Účastníci dostanú štartovné číslo a balíček s informačnými materiálmi, tričkom, nápojmi a ovocím. V cieli na nich čaká medaila a občerstvenie. Podujatie sa koná za asistencie mestskej polície a pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. V čase konania akcie od 15.00 do 16.00 bude úplne uzavretá Hlavná ulica v oboch smeroch v úseku od križovatky s Jarkovou ul. po križovatku Ul. Grešovej-Štefánikvoej-Masarykovej. Cestná premávka bude vedená po priľahlých komunikáciách Ul. Duklianskej, Grešovej, Vajanského, Masarykovej a Baštovej. Touto trasou budú tiež dočasne jazdiť linky mestskej hromadnej dopravy.

Všetky informácie o podujatí i o spolupráci s Nadáciou Výskum rakoviny nájdete na internetovej stránke www.behprezivot.sk
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región